Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست شرکت آب‌منطقه‌ای همدان گفت: در سال آبی گذشته یک‌هزار و ۹۶۶ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی استان همدان در بخش‌های مختلف مصرف‌شده که ۹۰ درصد آن مربوط به بخش کشاورزی است. ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹ استانها همدان نظرات

منصور ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در این مدت یک‌هزار و 761 میلیون مترمکعب معادل 90 درصد منابع آب زیرزمینی استان همدان در بخش کشاورزی، 146 میلیون مترمکعب معادل 7 درصد در بخش شرب و بهداشت و 59 میلیون مترمکعب معادل 3 درصد در بخش صنعت مصرف‌ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مناسب نبودن وضعیت منابع آبی استان همدان به دلیل بارش‌های کم تأکید کرد: ذخایر آب استان همدان نسبت به سال‌های گذشته کاهش بسیاری دارد و برای جلوگیری از بحران کم‌آبی نیازمند صرفه‌جویی هستیم.

ستوده از کاهش 50 درصدی برف و باران خبر داد و گفت: از ابتدای سال آبی 96 تاکنون 59 میلی‌متر بارش در استان همدان داشته‌ایم، اما هنوز تا رسیدن به‌اندازه مطلوب فاصله‌ داریم.

وی افزود: از ابتدای سال آبی گذشته تا دی‌ماه، 119 میلی‌متر و در متوسط بلندمدت 124 میلی‌متر بارندگی ثبت شد درحالی‌که متوسط بلند مدت سال آبی 96-97 داشتیم 52 درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان بابیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در 20 سال اخیر برای استان بی‌نظیر بوده، اعلام کرد: حجم نزولات جوی استان همدان به‌طور متوسط، سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون مترمکعب است که 67 درصد آن تبخیر می‌شود.

ستوده گفت: حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب است که سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدید پذیر یک میلیارد و 948 میلیون مترمکعب و سهم آب‌های سطحی 740 میلیون مترمکعب است.

وی، درباره ظرفیت منابع آبی استان همدان بر اساس آمار بلندمدت نیز بیان کرد: میانگین نزولات جوی در استان همدان 329 میلی‌متر و متوسط حجم نزولات جوی سالانه استان همدان 6 هزار و 434 میلی‌متر است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان عنوان کرد: 2 هزار و 907 میلیون مترمکعب نیز ظرفیت منابع آب تجدیدشونده استان همدان است که سهم آب‌های سطحی از این مقدار 780 میلیون مترمکعب و آب‌های زیرزمینی 2 هزار و 127 میلیون مترمکعب است.

ستوده با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 دشت است، عنوان کرد: از این تعداد 7 دشت مستقل و 6 دشت مشترک با سایر استان‌ها بوده و همه دشت‌های استان همدان ممنوعه هستند.

وی گفت: محدودیت‌هایی در برداشت آب از منابع زیرزمینی این دشت‌ها اعمال می‌شود و از این‌ بین، 3 دشت اسدآباد، رزن ـ قهاوند و کبودرآهنگ به دلیل برداشت بیش‌ از حد "ممنوعه بحرانی" به شمار می‌روند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان از کاهش ذخیره آبی سد اکباتان نیز خبر داد و افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون بیش از 400 هزار مترمکعب آب وارد این سد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد کاهش دارد.

ستوده اظهار داشت: در حال حاضر ذخیره این سد به 10 میلیون و 690 هزار مترمکعب کاهش‌یافته درحالی‌که سال گذشته، یک‌میلیون و 900 هزار مترمکعب آب وارد سد شده و سرریز کرده بود.

وی بیان کرد: ورودی آب به سد اکباتان 230 لیتر و خروجی آن 940 لیتر در ثانیه است و  مقدار ورودی آب به سد اکباتان همدان 78 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

R41405/P1494/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیروز و امروز در کرمان چقدر باران بارید؟

میزان بارندگی در ۲۴ ساعت گذشته در نقاط مختلف استان اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، در ۲۴ ساعت گذشته و تا ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ بیشترین میزان بارندگی در سربیژن با ۵۵.۰ میلی‌متر، دلفارد با ۵۰.۰ میلی‌متر، جبالبارز با ۳۵.۰ میلی‌متر، قلعه عسکر با ۳۰.۰ میلی‌متر و کرچیسکا با ۲۹.۵ میلی‌متر بوده است.

پس از آن، شهرهای ریسه ۲۴.۰ میلی‌متر، ده بکری ۲۲.۰ میلی‌متر، بافت ۱۷.۱ میلی‌متر، بهادرآباد ۱۷.۰ میلی‌متر، هجدک ۱۷.۰ میلی‌متر، دریجان ۱۷.۰ میلی‌متر، کلاکی مردهک ۱۶.۵ میلی‌متر، رابر ۱۵.۲ میلی‌متر، دوساری ۱۵.۰ میلی‌متر، استبرق: ۱۵.۰ میلی‌متر بیشترین بارندگی را طی ۲۴ ساعت گذشته داشته‌اند.

کد خبر 750262

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۰۸ میلی‌متری باران در رومشکان
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • دیروز و امروز در کرمان چقدر باران بارید؟
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد